Groene Thee helpt bij afslanken

Groene Thee helpt bij afslanken is goed voor hart en bloedvaten en bevat veel anti-oxidanten.

Groene thee is gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis die minimale oxidatie heeft ondergaan tijdens de verwerking. Groene thee werd voor het eerst gedronken in China, maar het wordt verbonden aan vele culturen in Azië. Groene thee is uitgegroeid tot de grondstof voor die als basis worden gebruikt in diverse dranken, gezonde voeding , voedingssupplementen en cosmetische artikelen. Vele soorten van groene thee zijn gemaakt in de landen waar het wordt verbouwd. De rassen van groen thee kunnen aanzienlijk verschillen als gevolg van variabele teeltomstandigheden, tuinbouw, productie, de verwerking, en de oogsttijd. In de afgelopen decennia groene thee is onderworpen aan vele wetenschappelijke en medische studies. Het bewijs dat suggereert dat de normale groene thee drinkers een lager risico lopen op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten hebben en bepaalde vormen van kanker. Van groene thee extract met polyfenolen en cafeïne is aangetoond dat vetoxidatie wordt bevorderd en het stimuleert de stofwisseling zonder dat het hartslag verhoogt.
Het gemiddelde gehalte aan flavonoïden in een kop groene thee is hoger dan in dezelfde hoeveelheden van andere voedingsmiddelen en dranken die traditioneel worden beschouwd gezonde voedingsmiddelen of dranken, met vers fruit, groenten of wijn. In groene thee zitten Flavonoïden, dat zijn een groep fytochemicaliën die aanwezig zijn bij de meeste plantaardige producten die verantwoordelijk zijn voor de gezondheid, zoals anti–oxidatieve en anti-veroudering processen. De inhoud van flavonoïden kan overigens sterk variëren tussen de verschillende thee producten.

Groene Thee, de geschiedenis van de thee.

Groene Thee consumptie heeft zijn oorsprong in China wel meer dan 4000 jaar geleden. Groene thee werd voor het eerst gebrouwen in 2737 voor Christus tijdens het bewind van keizer Chen Nung. Groene thee wordt gebruikt zowel als drank en in de geneeskunde in het grootste deel van Azië. Het helpt om de bloeddruk op peil te houden, is cholesterol verlagend, verlaagd de bloedsuikerspiegel en het bevorderd de spijsvertering.

Een boek geschreven in de Tang-dynastie van China wordt beschouwd als een van de belangrijkste in de geschiedenis van groene thee. Het boek werd door Lu Yu geschreven en wordt de ‘Tea Classic “of” Cha Jing “genoemd. Het werd tussen 600 en 900 na Christus geschreven en gesproken over precies hoe en waar men kan genieten van een lekker kopje groene thee. De Kissa Yojoki (Boek van de Thee), geschreven door Zen priester Eisai in 1191, beschrijft hoe het drinken van groene thee een positief effect kan hebben op de vijf vitale organen, met name het hart. Het boek bespreekt de thee zijn vermeende geneeskrachtige eigenschappen, bijvoorbeeld het verlichten van de effecten van alcohol, als stimulerend middel, het lessen van de dorst, waardoor verbeterde vertering van voedsel, het genezen van de beriberi ziekte, helpt tegen vermoeidheid en het verbeterd de urine-en hersenfunctie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *