Wat is de glycemische index

De glycemische index (GI) geeft een voorspelling voor de snelheid waarmee een bloedsuikerspiegel gaat stijgen als je koolhydraten hebt gegeten. Koolhydraten die snel worden afgebroken tijdens de spijsvertering en daarom de glucose snel afgeven in de bloedbaan hebben een hoge glycemische waarde, koolhydraten die langzaam afbreken en hun glucose gestaag aan het bloed afgeven hebben een lage glycemische index.
Als er twee verschillende voeding middelen worden gegeten waarin evenveel koolhydraten zitten, zal bij het ene voeding middel sneller meer glucose in het bloed komen dan bij de tweede. De glycemische respons verschilt derhalve. Daarom spreken we ook wel over snelle en langzame koolhydraten.
Glycemische index bepalen
De bepaling van de GI van een product gaat als volgt: Een stijging van het bloedsuikergehalte na het eten van 50 gram koolhydraten van een voeding middel wordt vergeleken met de stijging van bloedsuikergehalte na het eten van witte pasta of glucose door dezelfde persoon. De stijging in de het bloedsuikerspiegel wordt voor 2 uur gevolgd. Dan worden de metingen met elkaar vergeleken. De verhouding tussen deze twee metingen bepaalt de GI-waarde. De GI van glucose is 100.

Waarom je van groene thee afvalt

- Groene thee zorgt voor een betere vetverbranding
Het nuttigen van groene thee zorgt dat er een lichte natuurlijke verhoging plaatsvind van de lichaamstemperatuur. Het lichaam gaat je proberen weer af te koelen, daardoor zal het meer calorieën gaan verbranden om dit te beeiken. Daarom is het mogelijk om afvallen met groene thee, omdat het lichaam meer calorieën gaat verbranden wanneer het gebruikt.

- Groene thee vermindert de eetlust
Het goede van groene thee is dat het bijna geen calorieën in zich heeft maar het na het drinken wel een vol gevoel geeft.
Door dat volle gevoel van de groene thee, zal u minder behoefte hebben om andere dingen te eten. Groene thee het vermindert de eetlust.

- Groene thee versnelt de stofwisseling
Wetenschappelijk is reeds bewezen dat groene thee de stofwisseling versnelt. Hoe sneller de stofwisseling plaats vind in een menselijk lichaam, des te meer calorieën het lichaam zal verbranden. Hoe meer calorieën het lichaam verbrandt, hoe meer het gewichten verlies zal zijn met behoudt van spierkracht. Dat is een van de redenen dat groene thee zeer geschikt om mee af te vallen.

Podcast